I❤ CATS

En sak ni kanske inte visste om mig...Jag tycker om djur. Speciellt husdjur men också andra små gulliga fluffiga filurer. Minigrisar är en favorit! Hemma hos mamma & pappa har vi 3 stycken kissor. Häromdagen monterade jag ihop ett kläderträd till dem. Eftersom jag också är väldigt fotograferings intresserad så fotar jag ju även dem nu som då.

Här är bilder på våra fyrbenta härliga vänner 

molly

Molly- är äldst och en riktigt busig fröken. Hon vill inte vara så mycket i famnen men gillar att bli kliad och stryker sig gärna uppefter en.  

Molly gillar tapeter och lägger aldrig ut klorna.

Mans

Måns- Ser vid första anblick lite ängslig ut. Men han är en riktigt nyfiken typ som tycker om att leka kurragömma. Måns är lite utav en ledare över de andra katterna.

Måns är orädd för dammsugaren men lite blyg bland människor.

molotov

Molotov- Lillkissi, väldigt nyfiken och snål på det mesta. Äter gärna upp de andras mat om det blir över.

Molotov är mest famnkatt av dem alla och trampar gärna på mjuka magar. Han vill helst vara så nära som möjligt och är en riktig mysboll.

kissor

Katten är ett roligt och nyfiket djur. Katten har fyra ben, frambenen och bakbenen...

DSC 124

De gillar att lata sig och sova på de mest konstigaste tänkbara sätten

DSC 1305

Månsen är fin och mjuk i pälsen och gillar att vara modell på fritiden

DSC 1165

Katter gillar att ha koll på läget, det är därför de ofta tittar ut genom fönstret

DSC 1150

visste du att... katten håller balansen med svansen?

❤ 

 

Lite andra inlägg blev det här idag. Men hoppas det gillas ändå :)
WHAT COLOR IS THIS DRESS?

 

Många har säkert redan sett denna bild som sprids på sociala medier. För tillfället kanske mera känd som den värsta klänningen på nätet. Värre än när lady gaga uppträdde i sin kött slims klänning för några år sedan. Man kan bli frustrerad när man kommer fram till att alla inte ser den på samma sätt som du. Men det finns en del förklaringar på varför vi ser olika. Jag ser endast att klänningen skulle vara Blå & Svart. Har redan hunnit argumentera med bland annat min fästman som ser helt säkert på att den e Guld & Vit. Väldigt frustrerande men samtidigt väldigt fascinerande. Vad ser du? Vilken färg är denna klänning?

 

bluedress

Enligt sidorna där man lagt upp "forskning" om detta så handlar det om att vi människor tolkar ljuset i bilden olika eller snarare hjärnan som upplever det olika. Luminans kallas det när ljuset lyser på ett objekt och hur mycket det reflekteras på objektets yta.

" När det gäller klänningen ,så upplever vissa att det finns en stark belysning på en blå och svart klänning ( eller mindre reflekterande ) . Andra människor upplever att det är  en vit/guld klänning med mindre belysning på ( det är i skuggan , men mer reflekterande ) . "

Intressant är också att vissa kan se både den blåsvarta och guldvita klänningen.

Vad jag fått fram hittills är att de flesta procentuellt ser klänningen Guld & vit. Och att det rör sig om denna klänning på riktigt på bilden nedan. Ett annant intressant faktum som gjort är i photoshop när man kollar färgvärdena i bilden ovan. Det är helt klart en blå nyans på klänningen medan färgen på spetsen fångas upp som en orange/guld aktig.Så det verkar som den är Blå & svart på riktigt. Mest av allt är ju detta väldigt spännande med våra olika uppfattningar. Det är nästan så man tror att den andra driver med en när man inte ser lika. Detta var då dagens ämne som jag inte kunde hålla mig från att undersöka och skriva om. Nu fortsätter vi fredagen och bli inte alltför osams ihelgen med varandra.

blaa

 länkar här till engelska sidor
WEDNESDAY

white2detailswhitedetailswhite2

Ett av mina stora intressen för tillfället är att redigera bilder. Tycker det är riktigt kul att kunna lägga till lite effekter. Speciellt som på första bilden där jag lagt in så det ser ut som motljus. Heter det ens så? En bild blir ju absolut som bäst i bra ljus. Då behöver man nästan inte ändra något alls. Vanligtvis så höjer jag endast kontrast och ljuset lite extra. Jag redigerar mina bilder i Photoshop och sitter ofta och kollar på lite olika tutorials på youtube för att lära mig mera. Man kanske inte alltid tänker på det, men det ligger faktiskt ganska mycket jobb bakom riktigt bra bilder. Nu väntar jag bara på att M ska sluta så vi får mysa lite.