WHAT COLOR IS THIS DRESS?

 

Många har säkert redan sett denna bild som sprids på sociala medier. För tillfället kanske mera känd som den värsta klänningen på nätet. Värre än när lady gaga uppträdde i sin kött slims klänning för några år sedan. Man kan bli frustrerad när man kommer fram till att alla inte ser den på samma sätt som du. Men det finns en del förklaringar på varför vi ser olika. Jag ser endast att klänningen skulle vara Blå & Svart. Har redan hunnit argumentera med bland annat min fästman som ser helt säkert på att den e Guld & Vit. Väldigt frustrerande men samtidigt väldigt fascinerande. Vad ser du? Vilken färg är denna klänning?

 

bluedress

Enligt sidorna där man lagt upp "forskning" om detta så handlar det om att vi människor tolkar ljuset i bilden olika eller snarare hjärnan som upplever det olika. Luminans kallas det när ljuset lyser på ett objekt och hur mycket det reflekteras på objektets yta.

" När det gäller klänningen ,så upplever vissa att det finns en stark belysning på en blå och svart klänning ( eller mindre reflekterande ) . Andra människor upplever att det är  en vit/guld klänning med mindre belysning på ( det är i skuggan , men mer reflekterande ) . "

Intressant är också att vissa kan se både den blåsvarta och guldvita klänningen.

Vad jag fått fram hittills är att de flesta procentuellt ser klänningen Guld & vit. Och att det rör sig om denna klänning på riktigt på bilden nedan. Ett annant intressant faktum som gjort är i photoshop när man kollar färgvärdena i bilden ovan. Det är helt klart en blå nyans på klänningen medan färgen på spetsen fångas upp som en orange/guld aktig.Så det verkar som den är Blå & svart på riktigt. Mest av allt är ju detta väldigt spännande med våra olika uppfattningar. Det är nästan så man tror att den andra driver med en när man inte ser lika. Detta var då dagens ämne som jag inte kunde hålla mig från att undersöka och skriva om. Nu fortsätter vi fredagen och bli inte alltför osams ihelgen med varandra.

blaa

 länkar här till engelska sidor
Kommentarer

Jag ser den helt klart som vit&guld... Så konstigt

Jag såg den först som blå&beige men på vissa bilder ser den faktiskt ut att vara vit&guld, det har nog bara med ljuset att göra tror jag också :)


Kom ihåg


Trackback