I WISH I WAS IN FINLAND

Visste ni att länder har slogans? Tanken bakom länders slogan är i huvudsak till för att marknadsföra landet för turister. I Chile är alla välkomna ( All are welcome ) och i Kap verde är det no stress som gäller. Danmark ska tydligen vara the "happiest place to be". Vårt vackra grannland Sverige är dock helt utan slogan då de tycker att man själv ska få bilda sin egen uppfattning om landet.
 
Tillbaka till Finland. Många av oss klagar ju så ofta på detta land. Det är mörk & kallt större del av året (skyldig på den punkten sjäv) Vi är tydligen inte ett tillräckligt jämnställt land och vi dricker för mycket alkohol och vi är inåtvända och så vidare... Men vet ni! De problem som oftast inte är problem är ju så små saker jämfört med hur de har det i flera andra länder.  Vi här i Finland har ju det verkligen så otroligt bra. Vi bor i ett mycket tryggt land, ett av de tryggaste i världen faktist. De flesta har mat på bordet och vi har gratis skolor och sjukvård. Naturen och luften är frisk och vi behöver inga munskydd när vi rör oss runt. Kolla in HÄR ni som bor i Finland och förundras över allt som är bra här. 
 
Alla krig och oroligheter i världen, alla som svälter, är rädda och blir förföljda. Där är de riktiga problemen i vår värld. Vi blir för bekväma med hur bra vi har det, eller hur?
 
I wish I was in Finland. Ja jag är tacksam att jag bor i Finland.
 
 
 När kaffet smakar som bäst
 
 
 
 
 
 
 
En vacker kall vinterdag i Esse
 
 
På vandring i nordöstra Finland. Så vacker natur så man bara längtar tillbaka.
 
Finland har mest skog i hela europa
 
 
Finland anses vara det tredje bästa resmålet i världen för år 2017
 
 
 
..jag kan förstå varför :)
 
 
 
/Vill ni se fler länders slogan kan ni kolla DENNA sida/Kommentarer

Åh vilket härligt inlägg, håller nog med dej. Kan ibland tycka att det är kallt och mörkt, men jag är så tacksam över att jag bor här! Fina bilder också :) <3

Svar: Tack och va kul att du gillade :) <3
Patricia

Var har du köpt de höga svarta stövlarna? Jättesnygga!

Svar: Hej! Å tack :) De är faktist från en skobutik som inte längre finns här i jeppis (jakobstad) Flera år sedan jag köpte dem. :)
Patricia


Kom ihåg


Trackback