MICROBLADING

Hej på er!
 
När jag ännu var gravid så fick jag upp ögonen för microblading, också kallad 3D tatuering av ögonbrynen. Jag försökte kolla runt vem och vilka som gör behandlingen här i trakterna och hittade Beauty and brows på instagram. Fastnade genast för hennes bilder och hennes naturliga resultat. Jag visste redan då att om jag nångång gör microblading så ska det vara hos henne. Men först skulle jag föda barn så jag lade undan dendär drömmen om fylligare bryn för stunden. ;)
 
Jag har så länge jag kan minnas haft väldigt ljusa bryn och tycker själv jag är så förbaskat dålig på att sminka brynen. Har testat både penna och ögonskuggor men tycker oftast det inte blivit speciellt bra. Märkte också att när jag målat brynen så ville färgen nästan inte hållas heller och smetade ofta ut dem. :D Och ja, de gånger jag inte målat brynen så har jag känt mej väldigt naken. Brynen har nog varit det viktigaste i min sminkrutin men också det svåraste att få till snyggt. Så, sådär några månader efter barnafödseln tog jag tag i saken och bokade tid. Så förra måndagen så var det en nervös mama som begav sig till cosmetique för att göra microblading.
 
Tog det sjukt?
 
Hade hört innan att det tar sjukt så hade ställt in mig på att det skulle göra det. Och jo, inte är det ju skönt precis. Till först tog det sjukare men efter en stund så vände man sig vid smärtan. Jag tykte det var själva ljudet som var obehagligt. Ett såndär skrap ljud , haha. Det är ju en typ av nål som man skär med i huden och ansiktet är ju överlag ett känsligt ställe. Men det går rätt snabbt själva microbladingen och man behöver inte vara nervös på det sättet för man får bra information före och under behandlingen av Rosanna. 
 
Är jag nöjd?
 
Alltså såå nöjd hittills med min microblading. Hur naturligt ser det inte ut?  Blir chokad själv varje gång jag ser bilderna ovanför och kan bara säga wooow! Färgen har bleknat lite men vid följande uppkollning/besök man gör så fyller man på och får själv inflika om man vill ha lite mörkare färg o.s.v Tänkte att jag även visar er då eftersom det slutgiltiga resultatet först syns efter andra behandlingen. Men åter igen, så värt det fast man pinas lite! 
 
Bilderna ovanför är tagna 6 dagar efter microbladingen och här under är en före bild och strax efter (lite svälld och ganska mörkt ser det ut till först). 
 
 
 
 
Rekommenderar verkligen Rosanna! Hon är verkligen super på det hon gör.
Vill ni se mera av vad Rosanna gjort så hittar ni henne på instagram under beautyandbrows_wasa
 
 
*Bokar ni tid inom Maj månad så får ni -15% på microblading om ni nämner mitt namn :D*
 
Om ni undrar något som jag inte nämt så får ni gärna fråga! :)EN HORMONSTINN GRAVIDFOTOGRAFERING


 
 
Äntligen har jag hunnit gå igenom och redigerat lite bilder som lagrats på minneskorten! Så nu tänkte jag visa er en av de två gravidfotograferingen jag och min man gjorde. Känns redan som en evighet sedan man var gravid. Detta var i början av januari så en väldigt sen gravidfotografering (10 dagar innan Felix föddes) . Minns att det var svinkallt men jag var så inställd på att jag ännu ville ha några bättre gravidbilder så jag trotsade vädret och den osmidiga formen, jag menar att ens komma in och ur bilen tog ju redan det i sig sin tid. Innan vi åkte och fotade så minns jag att jag försökte hitta något par skor som gick på mej. Hade så svällda ben och fötter i slutet av graviditeten så inga skor passade längre. Såg mina älskade fina Johnny bulls som alltid varit lite rymligare och drog på dem. Det skulle jag inte ha gjort för märkte genast att detta inte skulle fungera, det var alldeles för trångt och obekvämt. Men tror ni jag fick av dem? Nej hoho! Hormonstinn och svälld så fick jag ju panik och började gråta, gubben kom och försökte hjälpa mej. Fick panik när han inte heller lyckades dra av dem så till sist fick han hämta en tång så han skulle få bättre grepp om dragkedjan på skorna... Med lite våld fick vi av skon men dragkedjan gick helt sönder.  Var så arg och ledsen och inte alls på hugget att fota längre. Jag fortsatte gråta över skorna och kände mej så värdelös och ful. Sminket som redan hade tagit sin tid var nu förstört. Lyckades ändå lugna ner mig efter ett tag, smeta lite ny mascara och vi kunde fara iväg. 
 
Bilderna blev ju bra som tur var.  Och fast jag överlag inte alls kände mej fin där i slutet av graviditeten så kunde jag ändå känna lite annorlunda tack vare dessa bilder i slutändan...
 
 
...dock fortfarande lite bitter över dedär skorna.
 
 
 FÖRSTA GÅNGEN MED BARN

Ja det är inget snusk om ni tänkte det (syftar på rubriken) . Nej det är alltså första gången jag skriver här på bloggen nu sen jag (vi) fick barn. 2 månader och 19 dagar har gått sådär exakt. De där första veckorna hade jag ingen som helst lust att vara på sociala medier. Kändes inte riktigt som det var viktigt eller ens nödvändigt. Bebisbubblan kanske? Men nu har jag börjat sakna sociala medier och bloggvärlden. Den härliga fina finlandssvenska bloggvärlden där vi uppmuntrar, stöder och hyllar varandra. På insta har jag uppdaterat lite redan men bloggen har ekat tom. Känns lite spännande dethär nu när jag sitter här och skriver. Hur kommer bloggen att bli nu med barn. För lite annat än innan blir det ju, åtminstone till en viss del. Har redan lite inlägg på lager som jag känner att jag vill dela med mig av. Men, den som läser får se helt enkelt.
 
 
Det är ett nytt kapitel som bara har börjat i livet just nu. ❤ Som innebär andra prioriteringar, andra rutiner och ja, det finns ju en hel del saker som ändrar då man får barn. Vardagliga saker som man inte ens tänkte på innan, som t.ex...
 
1. Köra bil. När man kör bil första (de första) gången med en liten typ med. Alltså vad händer? För de första är man ju överförsiktig. Körde själv som en söndags pensionär påväg till prisma. Tror inte jag ens skulle vågat köra om en traktor den där första gången. Med det sagt så kan jag ju meddela att de korta nerverna som annars funnits i trafiken är som bortblåsta. Skönt med lugn och ro, varför hade man så bråttom innan? haha
 
2. Mat/Amning. Är det något som tar mycket tid så är det ju att mata bebisen. Inte hade jag kunnat tro att bebisar äter såå ofta! Känns som man är en vandrande matvagn och det är öppettiderna 24/7 som gäller. 
 
3. När man ska någonstans och att passa tider. Jag har alltid varit dålig på att passa tider så kan ju meddela att nu är det nästan omöjligt. Här märker jag att det verkligen är bebis som blivit första prioritet. Å ja det gör inget om facet lämnar osminkat eller håret är lite slarvigt i hästsvans. 
 
4. Egentid. Jag tror att man behöver komma iväg lite nu som då. I allafall jag känner att jag måste få "vädra av" mig lite. Om det så bara handlar om ett loppisbesök eller att fara iväg å handla själv. Unna dig egentid!
 
5. Nattsömnen.  Redan som gravid så kanske sömnlösa nätter redan var ett faktum. Jag var i allafall upp 1 gång i timmen på wc i slutet av graviditetet.Själv tror jag på det konstaterandet att kroppen vänjer sig inför det som komma skall. Har dock haft turen med att bebis vaknar, äter och somnar om sen. Förutom de gånger man då hamnar upp och byta blöja när lillen fått för sig att do the number 2. Jag som innan varit värsta sjusovaren så tycker ändå det gått riktigt bra med en som väcker en x antal gånger på natten.
På bb skulle man ha väckarklocka var tredje timme och väcka barnet för matas. Det var något jag aldrig hört om innan. Men det skulle man göra av den orsaken att en bebis till en början inte vet när det är dags att äta och för att gå upp i vikt. Så skönt nu när barnet själv meddelar när det är matdags.
 
 
 
Sådärja, nu har jag skrivit första inlägget som mamma. Och det blev ju ett riktigt "mammablogginlägg". Hoppas ni fortfarande hittar hit till bloggen och kanske ni till och med är nya här också? :)