FÖRSTA GÅNGEN MED BARN

Ja det är inget snusk om ni tänkte det (syftar på rubriken) . Nej det är alltså första gången jag skriver här på bloggen nu sen jag (vi) fick barn. 2 månader och 19 dagar har gått sådär exakt. De där första veckorna hade jag ingen som helst lust att vara på sociala medier. Kändes inte riktigt som det var viktigt eller ens nödvändigt. Bebisbubblan kanske? Men nu har jag börjat sakna sociala medier och bloggvärlden. Den härliga fina finlandssvenska bloggvärlden där vi uppmuntrar, stöder och hyllar varandra. På insta har jag uppdaterat lite redan men bloggen har ekat tom. Känns lite spännande dethär nu när jag sitter här och skriver. Hur kommer bloggen att bli nu med barn. För lite annat än innan blir det ju, åtminstone till en viss del. Har redan lite inlägg på lager som jag känner att jag vill dela med mig av. Men, den som läser får se helt enkelt.
 
 
Det är ett nytt kapitel som bara har börjat i livet just nu. ❤ Som innebär andra prioriteringar, andra rutiner och ja, det finns ju en hel del saker som ändrar då man får barn. Vardagliga saker som man inte ens tänkte på innan, som t.ex...
 
1. Köra bil. När man kör bil första (de första) gången med en liten typ med. Alltså vad händer? För de första är man ju överförsiktig. Körde själv som en söndags pensionär påväg till prisma. Tror inte jag ens skulle vågat köra om en traktor den där första gången. Med det sagt så kan jag ju meddela att de korta nerverna som annars funnits i trafiken är som bortblåsta. Skönt med lugn och ro, varför hade man så bråttom innan? haha
 
2. Mat/Amning. Är det något som tar mycket tid så är det ju att mata bebisen. Inte hade jag kunnat tro att bebisar äter såå ofta! Känns som man är en vandrande matvagn och det är öppettiderna 24/7 som gäller. 
 
3. När man ska någonstans och att passa tider. Jag har alltid varit dålig på att passa tider så kan ju meddela att nu är det nästan omöjligt. Här märker jag att det verkligen är bebis som blivit första prioritet. Å ja det gör inget om facet lämnar osminkat eller håret är lite slarvigt i hästsvans. 
 
4. Egentid. Jag tror att man behöver komma iväg lite nu som då. I allafall jag känner att jag måste få "vädra av" mig lite. Om det så bara handlar om ett loppisbesök eller att fara iväg å handla själv. Unna dig egentid!
 
5. Nattsömnen.  Redan som gravid så kanske sömnlösa nätter redan var ett faktum. Jag var i allafall upp 1 gång i timmen på wc i slutet av graviditetet.Själv tror jag på det konstaterandet att kroppen vänjer sig inför det som komma skall. Har dock haft turen med att bebis vaknar, äter och somnar om sen. Förutom de gånger man då hamnar upp och byta blöja när lillen fått för sig att do the number 2. Jag som innan varit värsta sjusovaren så tycker ändå det gått riktigt bra med en som väcker en x antal gånger på natten.
På bb skulle man ha väckarklocka var tredje timme och väcka barnet för matas. Det var något jag aldrig hört om innan. Men det skulle man göra av den orsaken att en bebis till en början inte vet när det är dags att äta och för att gå upp i vikt. Så skönt nu när barnet själv meddelar när det är matdags.
 
 
 
Sådärja, nu har jag skrivit första inlägget som mamma. Och det blev ju ett riktigt "mammablogginlägg". Hoppas ni fortfarande hittar hit till bloggen och kanske ni till och med är nya här också? :)
 Kommentarer

Kom ihåg


Trackback