MAMMALIV & EGENTID

 
Känns som hösten kom och gick i ett svep. Och vet ni, jag har börjat jobba igen! Några dagar i veckan får jag umgås med mina härliga jobbkollegor och vistas i en klädbutik med männsikor bland mode och trender. Något som alltid legat mej varmt om hjärtat. Känns riktigt bra. Vi behöver inte heller sätta Felix i dagis ännu då vi får det att gå ihop med skötare och på kvällarna är ju oftast M ledig. 
 
Dehär med att börja jobba igen efter mammaledigt är ju så olika från person till person. Jag trodde nog att jag skulle vilja vara hemma längre...
Blev nästan förvånad på mig själv att jag börjat jobba redan. När man jobbar vill man vara ledig och när man är ledig så skulle man vilja jobba. Ja nu är man ju förstås inte "ledig ledig" när man har barn men ni förstår säkert vad jag menar. Heltid är jag inte redo för men just sådär 2 ggr i veckan är perfekt för tillfället. Känns som man får det bästa av båda världarna så. Plus att jag personligen mår så mycket bättre av att få göra något annat/ slippa iväg från heimani emellanåt. 
 
 
-Nej men jag är väl inte jobbig heller? 
 
 
Skulle jag måsta vara hemma 24/7 så skulle jag bli knäpp.  Att vara hemmamamma är verkligen ingen dans på rosor. Snarare en dans på brännässlor haha.Tycker inte man ska behöva ha dåligt samvete över att säga det. Att vara mamma och att vara tipptopp på bra humör och full med energi ständigt hör nog mera till ovanligheten. Och att man har en bebis som bara leker snällt för sig själv dagarna i ändan är nog också en myt tyvärr. Rätta mig om någon faktist är det!! Isåfall vill jag gärna ha era namn och telefonnummer.
Varför ska det kännas så fult att säga : Att man inte orkar och att man måste slippa bort hemifrån en stund. Läste Paulinas blogginlägg före och var så mycket jag kan hålla med om där. (HÄR hittar ni inlägget)
 
 
Så vad lär vi oss nu...
1.Det är inget fel med att vilja ha lite egentid och vilja vara ifrån sitt barn ett tag.
2.Det betyder inte att man inte älskar sitt barn.
3.Vi måste ta oss egentid! Turas om å natta barnet, åk till stan, träffa en vän, hitta en ny hobby, åk och jobba några timmar. Helt enligt vad DU har för intressen.
Varför? För att orka med vardagen och kunna vara en bättre förälder.
 
 
Du gör mej alldeles galen men också så fylld av kärlek  #tinymoments #momlife
 Kommentarer

Känner så igen mig! Behöver också slippa hemifrån, jobbar ca 1-3 skiften för tillfället och tycker det är riktigt lagom - det bästa av två världar! :)

Svar: Ja men så skönt! Va kul att det fungerar bra för dej också :) Kram!
Pisasday


Kom ihåg


Trackback