"TA VARA PÅ DEN FÖRSTA TIDEN"

 
 
 
Jag minns att jag så ofta blev frustrerad då man fick höra detta ibörjan, "ta vara på första tiden".
Ett nytt liv kan vara så mycket mera omställning än man kunnat ana. Som när Felix var riktigt liten så önskade jag så många gånger att han skulle bli större och det snabbt! Väntade bara på att han skulle börja krypa och visa mera och ge mera respons tillbaka till en. Kändes som tiden bara var stilla där ibörjan.
 
Vi var också så försiktiga den första tiden, vilket i sig inte är konstigt och ovanligt förstås men det blev mest att vi var hemma. Rädd för att han skulle bli sjuk om vi färdades på för mycket och jag tror både jag och M blev lite långa i ögonen av det. Plötsligt så var det inte bara att fara iväg och tänka på sig själv utan nu var han ju här! Knyttet som livet liksom cirkulerade runt. En annan att anpassa tiden efter.
Det kan kännas tungt under första tiden med en bebis, det gjorde det för mig. Men det går över och blir lättare... 
 
Det är först nu flera månader senare jag fattar detdär uttrycket "ta vara på den första tiden".
Men istället för "ta vara på tiden", skulle jag säga. Känn allt! Bebistiden är full av både lycka och uppgivenhet, skratt och tårar. Det där "ta vara på tiden" låter så tryckt. Som om jaha, om jag inte njuter hela tiden så går jag miste om allt underbart.  För allt kanske inte känns så underbart hela tiden och då kommer det dåligt samvetet för att man inte känner så. Fy för dendär dåliga samveteskänslan! Man kan inte tvinga fram att livet ska kännas lyckligt och perfekt hela tiden. För det är ju inte så det är. Alla har ner och uppgångar.
 
Du lär känna ditt barn och den ovillkorslösa kärleken finns där fast du kanske inte känner den med detsamma. Men den är där. Bandet mellan dej och ditt barn som ingen och inget kan ta bort. 
 
Det är stunderna som är de bästa. Stunder där hela ditt hjärta fylls av kärlek. Det kan vara ett ögonblick, en sekund eller olika situationer, som fortsätter komma under resten av din livstid. De stunderna som är magiska. ★
 
 
 ★ Jag tänker så ofta ännu : Har vi skapat dej?! Älskade lilla vän ★
 
 Kommentarer

Kom ihåg


Trackback